• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

На 23.05.2022г. се одржа последната книжевна работилница во рамки на проектот „24 Мај - Ден на сесловенските просветители св. браќа Кирил и Методиј“

Денес 20.05.2022г со децата од Едуктивниот центар „SMART AND HAPPI KIDS“, се одржа третата работилница во рамки на Проектот „24 Мај - Ден на сесловенските браќа св. Кирил и Методиј“ на која ги

НУ-УБ "Гоце Делчев" Штип оствари работна посета во Универзитетската библиотека "Св. Климент Охридски" во Софија, Р. Бугарија, со цел реализација на проектот "Размена на визии"

Во чест од одбележување на 119 години од смртта на нашиот идеолог и патрон Гоце Делчев, на 04.05.2022г во салата за промоции на библиотеката беа промовирани двете публикувани тековни
И З В Е С Т У В А Њ Е
ОД ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР
„МЛАДИ БИБЛИОТЕКАРИ“, ШТИП 2022 ГОДИНА