• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

НУ-УБ "Гоце Делчев" Штип оствари работна посета во Универзитетската библиотека "Св. Климент Охридски" во Софија, Р. Бугарија, со цел реализација на проектот "Размена на визии"

од годишната програма за 2022 година, финансиран од Министерството за култура. Разменивме искуства и мислења за работата на двете институции и се запознавме со основањето и развојот на истите.

11.05.2022, cвечено одбележан Денот на библиотекарите во Националната библиотека "Св. Кирил и Методиј" во Софија. Директорот Тодор Џидров, заедно со библиотекарите Ивана Стојанова и Јована Рилак остварија средба со заменик министрите за култура на Р. Бугарија Весела Кондакова и Јуриј Влковски како и со директорката доц. др. Красимира Александрова.

280525083_10160192611960295_3513205962315139069_n.jpg

280654053_10160194485940295_5636767294632902094_n.jpg

280776183_10160194486070295_7217445547022806865_n.jpg

280727944_10160194485835295_2747200018455142854_n.jpg