• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Денес 20.05.2022г со децата од Едуктивниот центар „SMART AND HAPPI KIDS“, се одржа третата работилница во рамки на Проектот „24 Мај - Ден на сесловенските браќа св. Кирил и Методиј“ на која ги
препознаваа, ги изговараа буквите, ги пишуваа и старословенските букви, со креда во боја дворот на библиотекатаа го украсија со напишани букви и сето тоа го работеа со голем интерес, радост и во исто време учеа и ги развиваа и креативните вештини. Денес е и„ Ден на пчелите“ и со децата разговаравме за нивното значење, придобивките кои ги имамае од нив и потребата од нивна заштита за да го спасиме светот. Им беше прочитано четиво од книгитте во библиотеката на тема пчела.
Со реализација на вакви проекти и активности наменети за најмалите, како библиотека ќе продолжиме и понатаму а притоа остварувајќи и ја својата образовна- воспитна улога.
 
 
282551590_10160210784965295_4859901278278554861_n.jpg
 
283147631_10160210783885295_3995291533139786879_n.jpg
 
283049337_10160210784940295_364581866066800324_n.jpg
 
283029210_10160210784425295_9143603186085054833_n.jpg
 
283015425_10160210784410295_6102666136501317412_n.jpg