• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • С О О П Ш Т Е Н И Е +

  С О О П Ш Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Претставници на библиотеката од Штип се дел од годинашнава конференција на библиотекарите на Србија како почесни гости.

Претставување на ликот и делото (легато) на штипскиот поет Ацо Шопов пред учесниците на "Библионет 2016" во Крагуевац, Србија.
Презентер и претставник од македонските учесници и почесни гости: м-р.Милена Ристова-Михајловска, директор на НУ-УБиблиотека "Гоце Делчев"-Штип.

Предадено писмо за намери за воспоставување на соработка и отпочнување на разговори за можно збратимување.Воедно упатена покана за присуство на промоцијата на едицијата 130 тома македонска книжевност.

Промотор на Едицијата: м-р Милена Ристова-Михајловска;
Рецитатори на современа македонска поезија: Соња Манева и м-р Вилма Јованова;
Претставувач на Општина Штип: Драган Ристов.