• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • С О О П Ш Т Е Н И Е +

  С О О П Ш Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
На 30.01.2020г. се одржа Петтиот по ред книжевно-музички перформанс со наслов „Гоце Делчев-великанот роден да не учи и води и Тоше Проески - има само датум на раѓање“, на датум помеѓу двата родендена на овие две личности од постарата и поновата историја, кои со своите дела оставија длабоки траги. Овој настан на кој сите учесници се вложија и со душа и со срце беше една скромна почит кон нив а воедно пренесеување на споменот на идните генерации.
Учесници на настанот беа ученици од основните и средните училишта и центри за лица со посебни потреби, а посебен сјај на настанот дадоа учениците од хорот при гимназијата „Славчо Стојменски“.
 
84738918_10157964899595295_5430656923663859712_o.jpg
 
84548580_10157964900390295_5821735256700485632_o.jpg
 
84234175_10157964900850295_1558303049401761792_o.jpg
 
83217321_10157964901410295_4202988758879961088_o.jpg
 
83760500_10157964901965295_7657762590952521728_o.jpg