• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
На ден 07.03.2023г. се одржа литературно-креативна работилница со наслов „Моја инспирација-силните жени кои го менуваат светот“, на која учествуваа ученици од средните и основните училишта.
Од страна на учесниците кои преку преубавите и инспиративни презентации, не само што се истакна улогата на жената во општеството и тоа во сите свери на општественото живеење, во рушењето на сите стеротипи и предрасуди околу родовата еднаквост, тие ја покажаа нивната креативност, творечка способност и информациска писменост. На крај сите заедно иработија постер од силни жени и моќни пораки.
Се надеваме дека овие силни жени ќе им бидата и понатаму инспирација и потик во остварување на нивните поставени цели.
Благодарност до професорите ментори и учениците, заедно да го одбележиме овој ден со искрени честитки до сите жени.
 
334254412_756300396014390_5469567067695496204_n.jpg
 
334233070_745415316950932_1108547594213826756_n.jpg
 
334056014_883189892905998_1226638024594211479_n.jpg
 
333967558_922648445829629_255452894920410559_n.jpg
 
330292400_1312760202635167_8923128726836213638_n.jpg
 
330285360_582756580434044_4798395101510759387_n.jpg
 
330283002_604535461226408_1637270559365512784_n.jpg
 
334081960_906237694054604_7720091921866346682_n.jpg
335026002_723060415959178_5655469516744037580_n.jpg
 
334640844_1072051880851133_2820021388532636171_n.jpg
 
334293516_555482196389629_4148651851644102520_n.jpg