• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
На 06.03.2023г во одделот за детска литература се одржа книжевно-креативна работилница по повод 8 Март-Меѓународниот ден
на жената со наслов „Со љубов за мама“ со ученици од 3/2 одд. при ООУ „Ванчо Прке“ и наставничката Татјана Лазарева.
 
Поразговараме за книгата, за читањето, за значењето на празникот, прочитавме содржини од книгите кои им помогнаа при изборот на подарок за нивната мајка, како најважна личност во нивниот живот.
Заклучија дека најважна е намерата и дека подарокот изработен од нивните вредни рачиња со многу љубов е најдрагоцен подарок за секоја мајка, баба, учителка.
 
333118647_968931224488470_5241706251058709495_n.jpg
 
333032687_937595430754887_6043878323739109396_n.jpg
 
332961560_1033707290920838_1621034914285872310_n.jpg
 
332915026_908553457027734_8661325116767916811_n.jpg
 
332877990_1599649263794447_5068090018294838817_n.jpg
 
332784217_1622185048246926_3965344337969248785_n.jpg
 
332479331_882599162795734_8199239735893335141_n.jpg