• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • С О О П Ш Т Е Н И Е +

  С О О П Ш Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
„Жените се најголемиот недопрен резервоар со талент во светот“- позната мисла на Хилари Клинтон, беше називот на ликовната изложба на дела на жени- уметници од Штип која се одржа на 05.03.2020 во салата за промоции на библиотеката во рамки на активностите за одбележување на Денот на жената и беше уште еден настан за паметење организиран од библиотеката и ЗХ - Либертас од Штип.
Со свои дела се преставија уметничките - Нада Крум Накова, Голуба Хилјадникова, Елизабета Папарова, Лена Ѓуриќ и младата Сара Петров. За уметничките дела свое видување даде промоторот Петре Колев- ликовен уметник и педагог. За музичката точка се погрижија ученички од ДМУЦ „Сергеј Михајлов“. Настанот беше збогатен и со адуио интерпретација на песна за Жена од Ацо Шопов и Мајка во интерпретација на Раде Шербеџија. Публиката низ оваа убава приказна ги водеше Јуле Малинова - новинар.
На изложбата се преставија и учениците од Арт Смарт - школата за цртање и сликање која одржува во библиотеката под менторство на младата уметничка Сара Петров и на присутните жени им подарија свои творби.
 
89121836_10158075111365295_1796432357167726592_o.jpg
 
88325813_10158075111920295_8934360608015384576_o.jpg
 
89028662_10158075112265295_4913354058758094848_o.jpg
 
 
89015810_10158075112470295_602810767506407424_o.jpg
 
89226496_10158075112680295_618224735116853248_o.jpg
 
89255438_10158075113430295_3120904459123687424_o.jpg
 
88159752_10158075114180295_6129411848904114176_o.jpg
 
 
 
 
 
На 04.03.2020г. со промоцијата на стихозбирката „Биди ми јуни“- поетско првенче на авторката Соња Шијаков

ВО Домот на културата во Македонска Каменица се одржа осмата по ред изложба на дела на Верче Андонова

21 Февруaри-Денот на мајчиниот јазик, библиотеката го одбележа со промоција на книга за деца со наслов „Приказни за деца“

По повод денот на љубовта, виното, поезијата но за нас позначајно Ден на љубители на библиотеки и размена на книги,