• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • С О О П Ш Т Е Н И Е +

  С О О П Ш Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
На 30.09.2020.со почеток во 21 часот се одржа второто онлајн предавање на тема „Француско-македонски бранувања низ филологијата и ликовната уметност“

На 24.09.2020 со почеток во 17 часот преку ZOOM платформата се одржа онлајн предавање и културно уметничко преставувањена тема: „Француско –македонски стихополевања низ вековите и денес“.

Промоцијата на Зборникот на поетеси од Штип „Женскиот здив низ стих во хронологијата на Штип“ која се одржа на 17.09.2020г.

По повод 23 април - Светскиот ден на книгата и авторското право

НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ - Штип

распишува

МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН

НАГРАДЕН КОНКУРС

ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ

Денес во Библиотеката се промовираше, петтата и најнова книга на авторот Никола Д. Сарајлија – Македонски,