• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Ден 21.03.2024год. се одбележува и како Ден на лицата со Даунов синдром, кој го одбележавме со изложба на слики на Дарко Трајков
, лице со Даунов синдром со наслов „Едно ветување“.
Настанот беше збогатен и со приредба во изведба на ученици од ООУ „Димитар Влахов“ и ООУ „Гоце Делчев“, членови на ЦПЛИП „Порака“ и Градскиот хор 2019г, кој покажаа и докажаа дека и покрај разликите сите сме исти и сите живееме во ист свет а светот ќе биде поубаво место ако се имаме едни со други.
Честитки за Дарко и за неговата мајка Катица, како негова најголема потпора и мотиватор да верува во себе и го прави она што го прави среќен и исполнет и ветуваме дека ќе следат и нови изложби, со што ќе продолжиме да ги рушиме стреотипите и да ги поместуваме границите за овие лица.
 
431528242_814198474070216_5262039154256217661_n.jpg
 
434072825_814197834070280_968136789095353991_n.jpg
 
434037539_814196984070365_2858344780753331405_n.jpg
 
433982137_814197404070323_7367306534236111345_n.jpg
 
433960543_814197830736947_6799650728043858888_n.jpg
 
433946503_814196834070380_5137159040578273360_n.jpg
 
433891071_814198127403584_457285385407730492_n.jpg
 
433865648_814198357403561_2061871792486073854_n.jpg
 
433257541_814196714070392_1781677668252147233_n.jpg
 
431569174_814196830737047_2688078165277700220_n.jpg
 
431565902_814197564070307_6954503919807706549_n.jpg
 
431561972_814198130736917_7855442937103844192_n.jpg
 
431555219_814197284070335_4435172170895983940_n.jpg
 
431532517_814198360736894_3611549571473882171_n.jpg
 
431528142_814196990737031_6169952679334579777_n.jpg
 
431521401_814196960737034_464761166415668688_n.jpg