• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Нашата библиотека беше посетена од колешки библиотекарки од Гданија, Полска и колешки од НУ Библиотека „Кочо Рацин“ од Тетово.
Колешките од Полска во склоп на Еразмус проект посетуваат македонски библиотеки, меѓу кои и нашата, а со тоа разменуваме искуства и добри практики во работењето во мултикултурни средини. Покрај разгледување на нашата Библиотека и разговори околу заеднички теми за програми и услуги за корисници, имаа можност да го посетат и Археолошкиот музеј во Штип. Соработката продолжува со идни заеднички проекти и размени на знаења и искуства со цел подобрување на услугите кон сите корисници.
 
430155385_810049987818398_2127087985291183225_n.jpg
 
432445433_810049811151749_5433733369725325120_n.jpg
 
432425636_810049791151751_7388081924077003928_n.jpg
 
432380288_810049814485082_1588206187399501996_n.jpg
 
432376964_810049904485073_5756171622823513940_n.jpg
 
432227382_810049884485075_4978839867374905951_n.jpg
 
431870620_810049901151740_8760188620297405488_n.jpg
 
430127710_810049974485066_2990762539806856816_n.jpg