• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Денес, НУ-УБ “Гоце Делчев” Штип во соработка со Американското катче Штип, одржаа работилница со Makerspace и VR сет во Општина Лозово со учениците

од ООУ “Методи Митевски Брицо”. На учениците најпрво им се објасни како функционира библиотеката, со колку фонд располага и кои проекти ги работиме со децата на нивна возраст, а потоа претставник од Американското катче ја презентираше нивната работата како и соработката со библиотеката. На крај дониравме книги за тамошната библиотека, а учениците имаа можност да видат како изгледа Инфобусот и се договоривме наредната посета да биде во нашата библиотека.

 

432299672_809031827920214_9063350379875138436_n.jpg

432281477_809031817920215_158641542471733052_n.jpg

432281476_809031877920209_2217389395992702141_n.jpg

432277624_809031944586869_1595600420231863024_n.jpg

432330244_809031961253534_822375048611377020_n.jpg

432398201_809031957920201_2097130070682277746_n.jpg

432324955_809031841253546_6900909126086671168_n.jpg

432302650_809031947920202_15638356597311180_n.jpg