• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Вечерва по повод Денот на мајчиниот јазик во преполната сала во библиотеката, се одржа промоцијата на поетската збирка со наслов "Стебло од илузии", првнче на нашта сограѓанка Славица Анева-Танева, напишана на мајчиниот македонски јазик.
Промотори на книгата беа проф.д-р Јованка Денкова и м-р Марија Ристова.
Стихови на македонски јазик читаа членови на Академија "Еуроарт", ученици од ООУ " Гоце Делчев" и ООУ "Славејко Арсов".
Со музички точки настанот го разубавија ученици од ДМУЦ "Сергеј Михајлов".
Модератор на настанот Ване Дериволов.
 
409096653_797288689094528_6371141597194183673_n.jpg
 
409092561_797288389094558_2513360307638424539_n.jpg
 
409082150_797288585761205_2210158763058938399_n.jpg
 
409075246_797288805761183_6925260547215436199_n.jpg
 
409035623_797289012427829_8595663751052857790_n.jpg
 
408961251_797288932427837_7144727858080315455_n.jpg
 
392887971_797288902427840_8954778606149714202_n.jpg
 
392887664_797288479094549_5497385324712988065_n.jpg
 
392819305_797288415761222_7817886372687392856_n.jpg
 
428608821_797288562427874_195600562794252723_n.jpg