• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Библиотеките се место за сите.
Гоце Маринковски е лице со Даунов синдром наш член и чест посетител
, голем љубител на книгите и списанијата, посебно на списанието "Екран" кое веќе години наназад го чита, разгледува и истражува за него познати цели, но и убав начин и со убави содржини да го пополни своето слободно време.
Овој негов ангажман и вложен труд го наградивме со доделување на Благодарница, книги и рекламен матерјал, како потик да продолжи и понатаму а се надеваме дека ќе биде позитивен пример и за други.
 
424989949_785114876978576_9006050109950167682_n.jpg
 
424866951_785114830311914_1239647261611517868_n.jpg
 
424879545_785114743645256_1755059118271748021_n.jpg