• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Ден 17.01.2024г, беше ден посветен на неговото височество-читателот.
Во салата за промоции на библиотеката беа прогласени рекордери читатели за 2023г.
во категории деца и возрасни и им беа доделени дипломи и секако книга како еден вид потврда и награда а се надеваме дека ќе бидат потик и за останатите читатели за почеста посета на библиотеката и дружба со книгата.
Изборот беше направен врз основа на евиденцијата кои се води на примоиздајните одделенија од страна на вработените библиотекари Сузана, Стојче, Валентина и Гордана.
Во категоријат деца наградени беа:
Срна Иванова, Симон Крупишки, Елена Трајчова, Филип Рунтев, Лазар Берков и Александра Даниловска со најмногу изнајмени и прочитани книги во категорија од предучилишна до девето одделение.
Во категорија возрасни наградени беа:
Ѓоргиева Снежана, Темов Ѓорги, Мачевска Олгица, Велинова Силвана, Шикоска Марина, Карагунова Виолета и Рибарев Владо и тоа во категории средношколци, студенти, вработени, пензионери.
Настанот е дел од Годишната програма за работа а подржан од Министерството за култура на Р.С.М.
 
420092448_776235761199821_5371778712067816250_n.jpg
 
420074478_776236414533089_5471685430469592422_n.jpg
 
420052289_776236621199735_481971221067159646_n.jpg
 
419338806_776236404533090_8841166335200883234_n.jpg
 
419318884_776236624533068_9068913881741902988_n.jpg
 
419238884_776236407866423_3804806527210393867_n.jpg
 
419216388_776235661199831_4454743361943923024_n.jpg
 
418874110_776236367866427_4462213743144551147_n.jpg
 
419232887_776236981199699_631525470419092678_n.jpg