• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Под мотото „Книга достапна до секој“, библиотеката веќе десета година по ред на лицата со инвалидитет
, на старите и изнемоштени лица кои не се во можност сами да дојдат во библиотеката, им ја носиме во нивните домови а со тоа им носиме и радост.
Г-ѓа Виолета е една од тие корисници која го живее своето трето доба и сеуште е голем љубител на книгите и голем дел од слободното време го поминува во дружба со нив. Таа е прогласена и за рекордер читател за 2023година, но поради неможноста да дојде во библиотекат, бевме кај неа дома за да и однесеме книги за читање, да ги земеме прочитаните и воедно да и ја врачиме Дипломата и книгата како подарок. Поминавме време во пријатна дружба и разговор затоа што книгата не само што е најверниот и најлојален пријател, со помош на неа се градат и пријателства.
Продолжуваме и понатаму со оваа проектна активност а со подршка на Министерството за култура да носими книги до секој кој сака да се дружи со неа а не во можност тоа да го стори самостојно. Потребно е само да сака и да не контактира на бројот 391 247, на меил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,во менсеџер на профилот на библиотеката или на моб.078 473 480.
Ваша библиотека
 
 
424589777_785435360279861_7124831300245033385_n.jpg
 
421878683_785435346946529_2552533529483355852_n.jpg