• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Библиотеката одбележа 152 години од раѓањето на Гоце Делчев, нашиот патрон

, кој го задолжи Штип со своето учителствување и револуционерно дејствување. Настанот беше мултимедијален сотавен од литературно читање од ученици, рецитали, беседи за Гоце и музички точки кои доследно го прикажаа неговото дело. Благодарност до сите учесници кои го збогатија настанот од: ДСУ „Искра“ Штип, УГД , ООУ „Гоце Делчев“, Хорот и ученици СОУ „Славчо Стојменски“. Истовремено беше претставена и изложба за Гоце Делчев од периодот на Илинденското востание.

 

421984489_787421416747922_8861960238439539637_n.jpg

425257459_787421103414620_8096417633546800611_n.jpg

424974915_787420963414634_5600545700373482298_n.jpg

424961080_787420756747988_9062904793883519696_n.jpg

424923303_787421240081273_2907851271180196630_n.jpg

424866634_787420736747990_8143573701185406474_n.jpg

424715148_787420766747987_4164069371997462587_n.jpg

424624443_787420746747989_8707428396592283173_n.jpg

424621328_787420950081302_7857640975948954785_n.jpg

424621292_787421226747941_3310607886684410133_n.jpg

424618564_787421086747955_2866287934789440858_n.jpg

424597376_787421043414626_1970384985838413098_n.jpg

424589402_787421363414594_6927640388872633858_n.jpg

424582282_787421183414612_3433764961309774376_n.jpg

422016750_787421466747917_2703314548584123361_n.jpg

421995301_787420806747983_3675886341579193978_n.jpg

421955648_787420786747985_5271679927167752367_n.jpg

421926561_787420910081306_5439798886882294569_n.jpg