• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Последниот ден од зимската школа БИБЛИОАРТ 2024 помина навистина забавно
, научивме како да правиме Дедо Мраз со техника ОРИГАМИ и сите учесници успешно изработија свој Дедо Мраз. Нашата учесничка Михаела Ѓоргиева ги покажа изработките од хоби правење макети, играчки и маски како поттик на останатите да започнат со кретивни активности. Потоа повторно, како и претходниот ден, уживаа во квиз КАХУТ, специајно изработен за нив како и квиз поврзан во Божиќните празници во светот.
Голема благодарност до КИНОУНИВЕРЗУМ Штип, кои ни овозможија бесплатно да го проследиме филмот ВОНКА, каде што добија и поклон од Библиотеката.
Забавно и динамично беше 3 дена зимската школа БИБЛИОАРТ 2024, а задоволните учесници ги очекуваме и на Летната школа за време на нивниот летен распуст.
Во меѓувреме Библиотеката е отворена за нивните потреби секој ден и однапред се радуваме на нивните посети!
 
 
418977291_772825528207511_930492484310013550_n.jpg
 
419360790_772830478207016_5922786275161867516_n_1.jpg
 
419399337_772825524874178_654706503407775739_n.jpg
 
419387633_772825558207508_10125793441018823_n.jpg
 
419386721_772825521540845_6063174326582877492_n.jpg
 
419363460_772825591540838_3923197498305033043_n.jpg
 
419360801_772825784874152_66413243176801819_n.jpg
 
419360790_772830478207016_5922786275161867516_n.jpg
 
419360768_772825678207496_6917812298500281004_n.jpg
 
419358668_772825738207490_6319559313592754765_n.jpg
 
419355144_772825608207503_6600301875584065742_n.jpg