• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Првиот ден од зимската школа БИБЛИОАРТ 2024 помина во забавна и едукативна атмосфера

, почнувајќи со запознавање меѓу себе и со услугите и одделенијата на Библиотеката. Учесниците во школата активно учествуваа во тричасовното дружење и разговарање на англиски со нашата гостинка од САД, Маја, потоа проследија повеќе видеа за детски БОН ТОН и на крај дискурираа на темите за добро однесување, хуманост, здравје и хигиена. Забавата беше збогатена со погодување и кажување ГАТАНКИ и со разговор и искуства од школските денови. На крајот традиционално во соработка со American Corner Shtip учесниците имаа Maker Space активностии VR забава во Катчето.

 

417751251_771578968332167_4928287420140816294_n.jpg

419008241_771578771665520_2309732175969651236_n.jpg

418972530_771578508332213_7616524355290295447_n.jpg

418972036_771578878332176_7962880102187625769_n.jpg

418968164_771578428332221_596290566672593103_n.jpg

418962480_771578831665514_6097058672595533121_n.jpg

418955975_771578611665536_1694097107350690088_n.jpg

418952445_771579034998827_6467368452568522051_n.jpg

418952092_771578951665502_104551777061335997_n.jpg

418950580_771578828332181_8680210046740638375_n.jpg

418731318_771581924998538_6235760337672400908_n.jpg

418731197_771581908331873_8621391761774024282_n.jpg

418731110_771589444997786_3755448162144970936_n.jpg

418426954_771578724998858_2479334689101464369_n.jpg

417803744_771578544998876_4992207368887200004_n.jpg