• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Директорката на НУ-У Библиотека „Гоце Делчев“ Штип, денес присуствуваше на годишната Конференција на директори
на националните библиотеки со претставници од над 50 земји од светот.
Оваа конференција традиционално се одржува секоја година за време на IFLA.
Конференцијата на CDNL промовира теми од заеднички интерес и соработка меѓу националните библиотеки ширум светот.
CDNL е Асоцијација формирана во 1974 година, денес е во соработка со одделот на Националните библиотеки на IFLA, а под претседателство на Маријана Скот од Националната библиотека на Канада, ги воспостави своите сегашни статути и деловнички правила, кои на организацијата и дадоа многу појасна и посилна основа за нејзините активности.
 
369537502_691074649715933_4349587212471248836_n.jpg
 
369717977_691074529715945_2988384770963288223_n.jpg
 
369689156_691074623049269_6354697598243567018_n.jpg
 
369681053_691074609715937_2091388058178473753_n.jpg
 
369554880_691074543049277_3820284204572093944_n.jpg