• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Проект " Книга до инвалидизирани, стари и изнемоштени лица" е во рамки на Годишната програма
за работа на библиотеката , подржан од страна на Министерството за култура на Р.С.М. се со цел книгата ја направи достапна до сите и веќе успешно се реализира девета година по ред.
Секоја средба е на обострано задоволство и поминува во пријатен разговор на тема книга и секако за нивното здравје.
Ќе продолжиме и понатаму да носиме радост кај овие наши членови.
 
367993095_687970620026336_2442606087808652533_n.jpg
 
367061213_687970733359658_4173976779252573671_n.jpg