• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Кој редовно чита книги, секој ден учи нешто ново….Со читањето го прошируваме речникот…
Читањето ве прави подобра личност…Читањето е заразно...За поостар ум…Читањето ја подобрува меморијата.... и уште многу други придобивки од читањето денес дознаа три одделенија првоодделенчиња од ООУ „Ванчо Прке“ Штип.
Тие исто така се запознаа со можноста за бесплатно членство во Библиотеката и сите услуги и ресурси што таа ги нуди за нив.
Учениците добија и пригодни подароци и ваучери за едукативна работилница од IQ UП Училишен центар, како и совети од библиотекарите да бараат дома да им се чита од најблиските и секако да читаат повеќе сами кога ќе научат.
НУУ Библиотека „Гоце Делчев“ Штип оваа година овозможува БЕСПЛАТНО членство за СИТЕ првооделенци во Штип и Карбинци вклучувајќи ги и селата во кои поминува Инфобусот со цел поттикнување на најмалите за читање, стекнување знаење, вештини и радости добиени преку книгата.
ЧИТАЊЕТО Е КАКО СОНУВАЊЕ СО ОТВОРЕНИ ОЧИ...
 
Видео на следниод линк : 
 
375800584_698938598929538_6311711551823775589_n.jpg
 
375799973_698938502262881_2115860005249746513_n.jpg
 
375799795_698938672262864_6447899697461349280_n.jpg
 
375757073_698938622262869_3545818521597728096_n.jpg
 
375749793_698938548929543_5585004168374011922_n.jpg
 
375748440_698938505596214_7415943373414268389_n.jpg
 
375736949_698938485596216_7954037330412252439_n.jpg