• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Во организација на Градската библиотека „Карло Бјелички“ во Сомбор, на 7 септември по 17-ти пат свечено
беше отворен стручно-научниот собир „БИБЛИОНЕТ“.
Темата на овогодинешниот „БИБЛИОНЕТ“ беше „Деца и млади - библиотека за новите генерации“, со цел да се мотивираат и поттикнат децата и младите да читаат книги. Повеќе од 150 учесници се обидоа да остават порака дека предноста на напредокот на една заедница е љубовта и навиката за читање, заедно со развојот на технологијата за информатички маркетинг.
За работата на нашата Библиотека со деца и млади зборуваше м-р Јована Рилак. Благодарност до домаќините за прекрасната организација и до сите колеги за новите идеи за работа.
 
 
376803691_702434065246658_5202861871599860963_n.jpg
 
376743625_702434048579993_1421600031874113281_n.jpg
 
374524730_702434031913328_8266548484134978120_n.jpg
 
374318296_702433928580005_4707086111812941068_n.jpg
 
369808834_702433998579998_4149294951906750817_n.jpg