• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Директорката на НУ-УБ " Гоце Делчев" Штип, Ивана Стојанова денес присуствуваше на
отворањето на 88. по ред Светски информациски и библиотекарски конгрес во Ротердам, Холандија. Во текот на оваа четвородневна конференција (21-25 август) ) ќе биде одржано и Генералното собрание на ИФЛА - (Меѓународната федерација на библиотечни здруженија и институции) чиј полноправен член е и нашата библиотека.
Нејзиното кралско височество, принцезата Лорентиен на Кралството Холандија го имаше главното обраќање на Свеченото 88-то издание отворање на овој Меѓународен светски библиотечен и информативен конгрес кое се одржа во Ахој Центарот во Ротердам.
Повеќе за конференцијата: https://2023.ifla.org/
IFLA | WLIC 2023 — IFLA WLIC 2023
 
368856440_690612923095439_851826778555841401_n.jpg
 
369198634_690612949762103_5842335748317405737_n.jpg
 
369195568_690612959762102_9062524624689065311_n.jpg
 
369192077_690612946428770_6477402787657893321_n.jpg
 
369186474_690613069762091_3977955735116178613_n.jpg
 
369186379_690613049762093_6830119188716799702_n.jpg
 
369152809_690613023095429_6595409295352995552_n.jpg