• 1

Соопштенија

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
26 февруари се одбележува како Светски ден на читање на бајки, литературен жарн многу важен во когнитивниот
развојот на детската личност од најмала возраст и за потикнување на интересот и љубовта кон книгата и читањето.
 
По тој повод на 24.02.2023г. во одделот за детска литература се одржа книжевна работилница со првоодделенците од ООУ ' Ванчо Прке" и нивната наставничка Валентина.
Разговаравме за омилените сликовници со бајки и со мала бајковита импровизација од страна ба библиотекарката Соња Манева им беше прочитана бајка. Бајката 'Трите прасиња" ја проследија аудио-визулно и тоа со голем интерес и на крај извлековме поука ' кога нешто правиш, тогаш направи го добро". Се дружеа со убавите книги и се раздаливме со ветување за повторна средба.
 
333661106_947317639760670_3227125394401072936_n.jpg
 
333799381_1249106042379333_7459181563495884441_n.jpg
 
333730282_559527075949245_3036983959453774674_n.jpg
 
333704541_749568690100893_4975938382218144632_n.jpg