• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Прв работен ден во Новата 2023година и секако корисниците ја посетија библиотеката за да си ја позајмат посакуваната книга или потребната лектира.
Прв во оваа година на одделот за детска литература не посети Иван за да си ја позајми лектирата Зоки Поки и традицаионално како секоја година го изненадивме со новогодишно пакетче и му посакавме уште многу прочитани книги затоа што книгата дава светлина и помага посмело и полесно да чекорите во животот.
Затоа читајте.
 
323709258_890503025324294_6720757344486619984_n.jpg