• 1

Соопштенија

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
На 21 декември во спомен собата на Ацо Шопов беа доделени наградите од распишаниот литературен конкурс за ЕСЕЈ на тема : "Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов".
За ликот и делото на поетот говореше д -р Блаже Китанов, еден од познавачите на неговиот лик и дело.
Се доделија наградите и тоа во категорија студенти 1 место доби Ана Митрова, 2 место Елеонора Скендеровска и 3 место за Ване Дериволов. Во категорија средношлолци 1 награда ја доби Даница Левкова а 2 награда Мелани Иванова ученички од СОУ "Славчо Стојменски" а 3 награда ја доби Димитриј Давитков од СОУ " Коле Нехтенин".
 
Стихови од Шопов читаше Искра Постолова од гимназијата "Славчо Стојменски".
 
Настанот со музичка точка на клавир го збогати ученичката Елеонора Бојаџиева од ДСМУ "Сергеј Михајлов".
Настанот е дел од проектот ,"Денови на Шопов" финансиски подржан од Министерството за култура на Р.С.Македонија.
 
321491112_693365502382175_3966272186557036885_n.jpg
 
321503383_694154335450959_3107976496694821152_n.jpg
 
321575500_1155145295126764_2182448299712283327_n.jpg
 
321491853_674811290803887_7007544698899656630_n.jpg
 
321577208_576094631019842_8284243718612652705_n.jpg