• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
На 28.11.2022г. одржавме книжевно -креативна работилница со членовите на ЦПЛИП „Порака“
, во рамки на проектите кои ги реализираме наменети за овие целни групи, се со цел за нивна поголема интеграција и инклузија во општеството. Во работилницата учествуваа и ученици од петите одделенија од ООУ „Гоце Делчев“, се со цел да ги разберат различностите, да ги запознаат и полесно да ги прифатат, да се родат пријателства. Читавме, се одржа креативна работилница и заедно изработуваа оригами и на крај следуваше мала забава.
Попреченоста не болест туку начин на живот и 3 Декември може да биде и секој ден во годината. Како библиотеката ќе продолжиме со активности за нивно активно вклучување во културниот живот и преставување и промовирање на нивните способности.
 
317382533_517978850358848_4311906992385788990_n.jpg
 
317506825_517978653692201_8742392870725841759_n.jpg
 
317454811_517978890358844_5064059145043497156_n.jpg
 
317448612_517978120358921_1678396560442495400_n.jpg
 
316957186_517977877025612_7872451072038684397_n.jpg
 
316823843_517978683692198_8399496723821615810_n.jpg
 
315458183_5768587739890177_5163323299467591786_n.jpg