• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
На 18.11.2022г.се реализираа активностите од програмата за одбележување на Светскиот ден на жртви од сообраќајни незгоди
, се со цел подигање на свеста кај сите учесници во сообраќајот и разбудување на добрите сообраќајни навики.
 
Позитивните навики се формираат од мала возраст, по токму поради тоа со учениците од основните училишта се одржа „Марш за поголема безбедност на патиштата“, се пуштија балони во знак на сеќавање на сите жртви и се делеа флаери пред ООУ „Ванчо Прке“, по што во библиотеката се одржа културна програма. Беа изложени цртежи од ученици кои преку ликовната уметност упатија пораки а се одржа и литературно читање на лични творби и од литературата поврзани со настанот. Со песната Ода на радоста, настанот го започнаа ученици од хорот при гимназијата „Славчо Стопјменски“, под менторство на проф. Дејан.
 
Настанот се реализира во соработка со Секторот за превенција при СВР-Штип и свое обраќање имаше инспекторот за превенција во сообраќајот, Баже Милев.
Библиотеките не само што се чувари на историјата и храмови на мудруста, тие се активни учесници во општествената заедница и со вакви активности даваат свој придонес во надминување на некои состојби на подобро а секако со едукацијата и превенцијата се многу битна алка.
 
 
 
316098183_512316104258456_2407129375701566042_n.jpg
 
316430850_512315560925177_2183380694295555331_n.jpg
 
316268628_512315360925197_5338411291161382642_n.jpg
 
315983744_512315190925214_7271829155272851725_n.jpg
 
316298597_512314697591930_3798089226083848396_n.jpg
 
315978107_512314730925260_7849652665426423034_n.jpg
 
316679620_512314070925326_7565563283551229958_n.jpg
 
316543838_512314000925333_739845411294733556_n.jpg
 
315989864_512313777592022_5388255656112794437_n.jpg
 
316098987_512313594258707_3761643493255718290_n.jpg
 
316257742_512313624258704_1270325351509095079_n.jpg
 
316200752_512313584258708_5815873223578111835_n.jpg