• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Месец на книгата а библиотеката исполнета со веселиот детски џагор на децата кои ја посетија за да се запознаат со организацијата,
функционирањети и услугите што ги дава за своите корисници.
Дене 02.11.2022г во посета ни беа најмладите од клон „Пчелка“ при ЈОУДГ „Вера Циривири - Трена“ со кои читавме, разговараме за омилените сликовници и изработивме и преубав постер со мисли за книгата и ученици од ООУ „Страшо Пинџур“ од с. Карбинци пред кои за значењето на книгата и читањето им се обрати и роднкрајната авторка Цвета Спасикова.
 
313436446_498272155662851_3083709350660152615_n.jpg
 
313405553_498270728996327_1706601539094709624_n.jpg
 
313923120_498270242329709_4306025894689281586_n.jpg
 
313438718_498269295663137_4592346820819458154_n.jpg
 
312849134_498267035663363_7244819409027554492_n.jpg
 
313401106_498265632330170_3875333927365371907_n.jpg
 
314158774_498264478996952_8237691443857232548_n.jpg