• 1

Соопштенија

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

На 11.11.2022 г. И.К. Сакам книги одржа еднодневен саем на книга, кое нешто беше причина плус да библиотеката биде посакувана дестинација за љубителите на пишаниот збор.

Интересот беше голем и уште една потврда дека штипјани читаат.Во рамки на саемот со учениците од СОУ „Димитар Мирасчиев“со професорката Елена се одржа книжевна работилница на која библиотекарката Сузана ги запозна учениците со литературните жанрови се со цел подигање на книжевната култура и мотивирање за читање. За читањето книги и придобивките од нив свое видување даде и Далибор Трајков, автор на романот Закопана.

 

315368175_506881498135250_3317956326253873972_n.jpg

315593585_506882174801849_2551147998197299130_n.jpg

315532351_506881328135267_7863820291729930474_n.jpg

315563584_506881194801947_4719584394082866521_n.jpg