• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • С О О П Ш Т Е Н И Е +

  С О О П Ш Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

29.04.2021г-трет ден Манифестација „Денови на Шопов“, активност Поезија на дрво или т.н. Парк на поезијата. Ученици од основните училишта, од гимназијата и книжевни креативци од Академијата Еуроарт рецитираа стихови од Шопов и на дрвата во паркот пред неговата биста закачија одбрани стихови од неговата поезија да секој случаен минувач прочита од неговите стихови и ја почуствува моќта на поезијата а со самото тоа неговото творештво продолжува да живее и да сведочи за неговиот лик и дело.

 

180295068_10159373259715295_7405710529298280249_n.jpg

 

180117274_10159373258505295_3005758016811121707_n.jpg

 

179960283_10159373258455295_6142362125134055603_n.jpg

 

179922873_10159373258340295_282531470034258248_n.jpg

 

179830745_10159373258500295_2353974244255479425_n.jpg

 

179736745_10159373259710295_2507345003951464112_n.jpg

 

179601539_10159373258490295_1414055859145577354_n.jpg

 

179573613_10159373258910295_5127592642947480631_n.jpg

 

179408903_10159373258430295_1876907434060253582_n.jpg

 

179373713_10159373260295295_8204037745462885170_n.jpg

 

179314280_10159373258435295_1604772654101807635_n.jpg

 

179166987_10159373260300295_4737331540417710019_n.jpg

 

179103205_10159373259725295_8685174916951634210_n.jpg

 

179048031_10159373258360295_8077824671804239645_n.jpg