• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Денес 29.04.2021 ден Велики четврток, библиотеката во соработка со ЗХ „Либертас“од Штип
реализиравме велигденска работолница со наслов „Велигденски радости“со учениците од 3/5 одделение од ООУ „Ванчо Прке“ и наставничката Фросина Камчева.
 
На работилницита децата се запознаа со симболиката на фарбање на јајца, за значењето на празникот и со тоа дадовме придонескон зачувување на нашата традиција. Рецитираа песни за Велигден а исто така им прочитавме и ние песни со тема велигден од литературата на детското одделение.
 
Сара Петров - ликовен уметник ги запозна со техниката „декупаж “ за шарање јајца и апстракна техника а учениците со сета своја креативност изработија прекрасни велигденски јајца. Истите беа дадени на учениците од посебните паралелки од ООУ „Ванчо Прке“ и на штитениците од „Дневниот центар“со што им посакавме убави и весели велигденски празници.
 
180468819_10159373103460295_6736001154103732788_n.jpg
 
180290225_10159373103670295_8909971944621457337_n.jpg
 
180253002_10159373102415295_5305197991952332886_n.jpg
 
180208182_10159373103470295_5246476130029429627_n.jpg
 
 
 
180174885_10159373103455295_1222149459095808283_n.jpg
 
180148453_10159373102725295_627397063576942086_n.jpg
 
179956187_10159373102335295_4274267842520075177_n.jpg
 
179951712_10159373101200295_230600790967198513_n.jpg
 
179880501_10159373103435295_8524937146792487758_n.jpg
 
179793403_10159373101840295_2024643288055972084_n.jpg
 
179784013_10159373101615295_7604230493903381846_n.jpg
 
179765185_10159373103480295_5305176045451808566_n.jpg
 
179710110_10159373102915295_4154320800472320831_n.jpg
 
 
179662906_10159373102970295_1125699026044033333_n.jpg
 
179508331_10159373102450295_8652538267495478617_n.jpg
 
179418529_10159373101890295_8383392668555810385_n.jpg
 
179413534_10159373101725295_2838022922643797313_n.jpg
 
179324995_10159373101740295_3573847984715727814_n.jpg
 
179195657_10159373102435295_6256416907449780889_n.jpg
 
179186193_10159373102440295_8208152526131940197_n.jpg
 
 
179112930_10159373103465295_8622473184812843554_n.jpg
 
178877031_10159373101715295_235382512621626670_n.jpg
 
 
На велигденската работилница и претходеше т.н. урбана уметност, односно децата дворот пред библиотеката со креди во боја го исцртаа со шарени велигденски јајца а во исто време ја развиваа својата имагинација и креативност.
 
180241001_10159373129590295_3483889252210525866_n.jpg
 
180203110_10159373129535295_8450454785465056552_n.jpg
 
180153300_10159373110075295_5966303767522032905_n.jpg
 
179980899_10159373110050295_7600879320340434645_n.jpg
 
179853088_10159373110045295_2187994078477549963_n.jpg
 
179588201_10159373110085295_2713501041848939160_n.jpg
 
179577772_10159373130570295_6829092358268551730_n.jpg
 
179397689_10159373119710295_4177911144483028807_n.jpg
 
 
179388119_10159373110375295_5536196277993019732_n.jpg
 
179388102_10159373128710295_626770770421041435_n.jpg
 
179318181_10159373110090295_6190766379691554914_n.jpg
 
179162857_10159373110080295_877819146618862707_n.jpg
 
179126179_10159373130155295_5319164498644408185_n.jpg
 
179083697_10159373119720295_2856128600597361635_n.jpg
 
179079484_10159373127510295_8436838320366167082_n.jpg
 
179067997_10159373119670295_6005506507201760558_n.jpg
 
179043915_10159373130645295_9183058953302126311_n.jpg
 
179025961_10159373119715295_6618290169149910805_n.jpg