• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Во рамки на проектот "Размена на визии" кој се реализираше од 08.05.-11.05.2023, реализиравме и средба

со претседателот и дел од членовите на македонското здружение "Браќа Миладиновци" во Сараево. На средбата им ги претставивме активностите на библиотеката и активностите во рамки на проектот, а воедно тие ги претставија и нивните активности. Благодарност за соработката на претседателката Емица Ниами Налбантиќ (Makedonsko udruženje "Braća Miladinovci"-Sarajevo).

345634218_616587183715812_7874759402301778866_n.jpg

345637700_792848798708510_6235747905355350941_n.jpg

Третатата посета во рамките на меѓународниот проект "Размена на визии" се реализираше на 11.05. 2023 во Народна библиотека Пале. На средбата се разменија мислења и начини на работа на двете библиотеки со цел унапредување и заедничка соработка на професионален план. Благодарност до директорот г-дин Бојан Чворо, библиотекарката Босилка Короман и останатите колеги за пријатно гостопримството и подарокот вредни наслови од нивното издаваштво. (Народна библиотека Пале).

345639961_664197772386786_363449704414572729_n.jpg

345645834_640385600782068_8907130649776441326_n.jpg

345640748_920001112618874_4289441425645297901_n.jpg

345637908_1227791387870693_2444617891423470783_n.jpg

 

 Во периодот од 08.05. до 11.05.2023 во Босна и Херцеговина се оствари средба со повеќе институции значајни за нашата Библиотека. Меѓународните средби се можност да се стави соработката во фокусот на професионалната дискусија, да се испитаат и проблематизираат сите аспекти на таа соработка, да се разменат искуства, да се запознаат нови соработници и да се дадат предлози за позитивната работа во иднина. Првата и официјална посета се оствари со Јавната Установа Библиотека Сараево (Biblioteka Sarajeva Centralno Odjeljenje - Biblioteka Sarajeva). Голема благодарност до нашите домаќини директорка Merima Lendo, Narcis Saračević i Amela Đelilović-Malešević. Ни беше задоволство.

345905476_755158226111207_2350421349164732113_n.jpg

346081220_2306538836219650_5648596087633031079_n.jpg

346306900_753451363190314_1885539147368709431_n.jpg

346266484_143289932056284_7507973040380796062_n.jpg