• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

На ден 23.05.2023г.се одржа последната активност во рамки на проектот "24 Мај - Ден на словенската писменост и Св.брќа Кирил и Методиј".

Денес беа доделени наградите од претходно распишаниот награден конкурс за "Најубава изработена печатна буква од азбуката" за ученици од 1 до 3 одделение.
Беа доделени по три награди во секое одделение, доделени дипломи и пофалници за сите учесници.
 
На почетокот учениците од 3/2 одд.со наставничката Татјана Лазарева одржаа мала приредба со кратки песни за секоја буква.
Пред присутните се обрати библотекарката Соња Манева која е и координатор и организатор на сите активности во рамки на овој проект и истакна дека цел на овие активности е одавање на почит кон грандиозното дело на овие просветители и формирање на систем на позитивни вредности и навики уште од мала возраст, развивање љубов кон буквите,кон книгата и пишаниот збор, кон читањето, потикнување и развивање на креативноста и творечките вештини.
 
Нека е честит и вековит утрешниот празник на сесловенската писменост и на двајцата учители кои ни ја дадоа светлината во нашите очи.
Проектот е финансиски подржан од Министерството за култура на Р.С.Македонија.
 
349016498_985348022432055_4803875147097029707_n.jpg
 
349055673_1407076203480203_6528856061038568975_n.jpg
 
349019573_1849187782179521_1115556403883324742_n.jpg
 
348928839_270307205357241_7419173167379708784_n.jpg
 
348817664_271767178747444_8306413532929349046_n.jpg
 
348667236_1457335578371525_1693927758000191259_n.jpg
 
348666319_894505084979823_4253027469698589782_n.jpg
 
348636642_284721633904681_8022466950682152313_n.jpg
 
348629584_1943096199366553_5583930943575268004_n.jpg348616620_1014742933238779_8587713239411141557_n.jpg
 
348614658_679956677185615_2684765457328885627_n.jpg
 
348591597_282042084251113_2268531988227453341_n.jpg
 
348562436_3501108236822578_4315939833178053342_n.jpg
 
348551622_629471345423707_8557972449121035767_n.jpg
 
348317947_556309706698125_5772111509067690348_n.jpg