• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Уште еден успешно реализиран меѓународен проект финансиран од Министерството за култура на Р.С. Македонија.
Библиотекари од НУ-УБ "Гоце Делчев" Штип со в.д. директорот Тодор Џидров ја посетија Градската и Универзитетска библиотека во Осијек Р. Хрватска.
На средбата ја претставивме работата на нашата библиотека и добивме одлични идеи за идни проекти и работилници благодарение на колегите библиотекари од Хрватска.
 
287945161_10160257653990295_659397503806003792_n.jpg
 
287692372_10160257654160295_4343496479798029180_n.jpg
 
287855048_10160257654065295_3693749906855347063_n.jpg