• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • С О О П Ш Т Е Н И Е +

  С О О П Ш Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
На 14 и 15 октомври со децата со посебни образовни потреби од посебните одделенија при ООУ „Ванчо Прkе“- Штип се реализираа две работилници со наслов „Сонце за сите деца“ како дел од проектот -„Децата со посебни потреби во општеството“ предвиден со Годишната програма за работа на библиотеката а финансиски подржан од Министерството за култура на Р.С.Македонија.
Работилниците ги организираа и реализираа Ирена Тонева и Валентина Варадинова - библиотекари и Маре Симоновска и Јадранка Јовева - дефектолози.
За потребите на установата беше дониран принтер и сликовници и боенки за децата.
Библиотеката ќе продолжи со вакви активности наменети и за овие целни групи се со цел за нивна поголема инклузија во општеството.
 
121970008_10158838795905295_2905632798159949096_o_1.jpg
 
121637114_10158838795900295_7627496668862722160_o.jpg
 
121810371_10158838795975295_937159225576682130_o.jpg
 
121700031_10158838796000295_7921113398815615633_n.jpg
 
121675838_10158838796080295_3651725257286344819_o.jpg
 
121829508_10158838796180295_8014837435723325411_o.jpg
 
121623003_10158838796195295_7447843051845557185_n.jpg
 
121808588_10158838796265295_8968146608887616563_o.jpg
 
121691013_10158838796420295_6921661508036004710_n.jpg