• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Денес нашата Библиотека ја посети Амбасадорот на Република Полска во Скопје, г-дин Кшиштоф Гжелчик,

со што ја отпочна соработката донирајќи книги од полски автори преведени на македонски јазик. Амбасадорот и неговата сопруга Јоланта Гжелчик во голема мера придонесуваат за културно промовирање на полската книжевност и иницираат активности од културата. Нашата библиотека е благодарна за донацијата и со задоволство очекува идни настани и промоции, кои спојувајќи ги нашите култури, придонесуваат за запознавање и соработка на библиотеките од двете земји.

429921869_799963528827044_4311040264793896492_n.jpg

429937517_799963452160385_2758755280168154258_n.jpg

429928100_799963432160387_2043816206075012895_n.jpg

429905047_799963442160386_9209083429940347624_n.jpg