• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
На ден 07.10.2023г свое предавање на теми од книгите "Исцелување на душата" и " Излез од криза"
одржа проф. д-р Зоран Крстевски, филозов, астролог, писател на 10 книги на теми од етиката, филозофијата и астрологијата.
Во своето предавање кое е содржано и во неговите книги, зборуваше како да го најдеме мирот, да се справиме со кризни моменти кои ги носи животот или како што вели авторот "кога чашата ќе се преполни и почнува да се прелева, потребно е да си испразни".
Книгите се веќе дел од фондот на библиотеката и ќе бидат достапни за секој кој сака да ги чита и да вложува во својот личен раст и развој.
387177894_717079517115446_4891318478807701666_n.jpg
 
387735745_717079637115434_1968599916567906128_n.jpg
 
387730104_717079487115449_3746582083047923518_n.jpg
 
370118164_717079550448776_8477358645677326531_n.jpg