• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
ЧИТАЊЕТО Е НАЈДОБАР НАЧИН НА УЧЕЊЕ! рекол Шекспир.
Meсец на книгата а нашите активности продолжија и денес во библиотеката на одделот за детска литература.
Се дружевме со третоодделенците од ООУ „Ванчо Прке“и наставничката Јулија Читкушева со кои разговаравме на тема „Зошто читам?,“ за значењето и улогата на читањето во нивното растење, читаа убави мисли и изработија книга со нив за да постојано ги потсетува тека треба редовнода читаат.
Дружбата ја продолживме со IV-5 и наставничката Васка Дербова со кои имавме можност да поразговараме за нивната омилена книга, за пораките од нив, што научиле ....Од страна на библиотекарката имаа можност да се запознаат со придобивките од читањето, совети како да се мотивираат за читање. Учениците не почестија со изработен постер на тема „Книга“.
Како библиотека ќе продолжиме и понатаму со вакви активности се со цел да се подобри техниката на читање како важен процес во образованието за стекнување на нови знаења.
 
393926997_724769319679799_3557323350939782874_n.jpg
 
393486971_724770346346363_4928603828070822373_n.jpg
 
394330243_724769956346402_3224206293281150274_n.jpg
 
394137665_724769549679776_3241758522310755966_n.jpg
 
394031127_724769523013112_8831300190500516962_n.jpg
 
393929988_724769766346421_4645976977234549010_n.jpg