• 1

Соопштенија

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
На 1 Септември започна Новата учебна година и учениците се вратија во училишните клупи за совладување и стекнување на нови знаења.
Посебн ден е за најмалите првачиња кои за прв пат седнуваат во училишните клупи. Се со цел потикнување на љубов кон книгата и читањето, библиотеката за оваа целна група го организира настанот „Прва книга, прв училишен ден“, со едукативни и забавни содржини, со подароци, со аниматори од омилените детски јунаци и секако за да биде весело и разиграно се погрижи актерот Раде Рогожаров. Библиотеката за сите првоодделенци обезбеди бесплатно членство.
 
https://fb.watch/fmV0ptKMuY/ - Видео - М-Нет ТВ - Штип
 
304842714_10160410701695295_4975687326411468542_n.jpg
 
304880052_10160410701710295_5985096114671710438_n.jpg
 
304397886_10160410702000295_6823140882798289517_n.jpg
 
303676932_10160410701540295_4333304069359280802_n.jpg