• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
На 06.06.2022г. пред крајот на оваа учебна година се одржа промоцијата на книгата за деца „Нејаденко и Невечерко“ од роднокрајната авторка Благица Ефремова.
Содржината на книгата пред присутните ја преставија учениците од 5 одд. при ООУ „Димитар Влахов“ со наставничката Јасминка Карашова.
Во одсуство на промотори пред присутните беа прочитани рецензиите од м-р Биљана Тодоровска и м-р Марија Иванова која ќе каже дека ова книга е „вистинска приказна во форма на бајка, театарска игра, дијалог и вистинска претстава за детскиот фантастичен свет“.
За авторот свое видување даде Делчо Везенковски од ЛК „Искра“ каде што членува и авторката.
Настанот со посебна енергија и разиграност го исполни актерот Раде Рогожаров кој беше во улога на водител.
 
286353386_10160246772825295_6156605974533036930_n.jpg
 
286385141_10160246772525295_8004276275051089867_n.jpg
 
286702071_10160246771575295_7763625325901036562_n.jpg
286791011_10160246771570295_7888054609919940572_n.jpg