• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Во просториите на НУ-УБиблиотека ,,Гоце Делчев” во Штип, од страна на СОУ ,,Димитар Мирасчиев”беше организирана ликовна изложба со креативна работилница ,,Креативноста низ дизајнот и уметноста.”

 

Низ изложбата беа поставени ликовни изработки, уникатни дизајни и групни проекти изработени од нашите ученици од прва до четврта година. Изработките беа менторирани од страна на професорите: Наташа Тасева, Анастасија Петрова и Кристина Ќосевска.
Низ креативната работилница се претставија учениците од 9 одделенија од нашите основни училишта. Резултатот на деветтооделенците беше успешен, креативен и индивидуален, инспириран од поставените дела на учениците од СОУ ,,Димитар Мирасчиев”.
​Стручното жири ги избра најдобрите три творби кои заедно со уште неколку успешни творби беа поставени во склоп на изложбата.
Им благодариме на сите ученици и ментори, на сите кои беа заслужни за реализација на оваа активност.
 
 
280077389_10160194714430295_2500788606018993756_n.jpg
 
280028194_10160194713690295_5227179730364712994_n.jpg
 
279974439_10160194713925295_1825638321959107066_n.jpg
 
279909164_10160194713775295_8387454672348062341_n.jpg
 
279893710_10160194714145295_594954033102877422_n.jpg
 
280657040_10160194710865295_8070632948127008485_n.jpg
 
280411516_10160194713985295_1822680442751259308_n.jpg
 
280276618_10160194713345295_4553889629505333511_n.jpg