• 1

Соопштенија

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Во рамки на програмата за одбележување на Светскиот ден на книгата и авторското право, во салата за промции на библиотеката на 28.04.2022г се одржа промоцијата на поетската стихозбирка
„Трноцвет“од нашиот сограѓанин Борис Балабанов.
Промотори на истата беа Виолета Тодева - Мијалкова и Кирил Панајатов, кој се јавува и како рецензент на истата.
Стихови од книгата читаа Ване Дериволов и Милена Милорадова, а со музички точки настанот го збогатија членовите на хорот „Распеани штипјани“.
 
 
279505689_10160167957855295_1099983750518506104_n.jpg
 
279548192_10160167957325295_6288817568944539551_n.jpg
 
279351059_10160167957040295_6059959716142071106_n.jpg
 
279456175_10160167956790295_7389369762160554038_n.jpg
 
279460757_10160167958680295_8569592243201786478_n.jpg