• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
По повод 7 Април, едукативна работилница со стоматолог д-р Тамара Ефтимова одржавме и со ЦПЛИП „Порака“- Штип.
Библиотеката во својата работа и активности води грижа подеднакво да бидат опфатени сите целни групи.
7 Април, а секое дете има право да биде здраво. Книжевно- едукативна работилница и со учениците од ПОУ „Страшо Пинџур“ с. Крупиште, повторно споделени совети и радости а и тие самите ни се преставија со изработка на запче со порака.
Мобилната библиотека -Инфобус е една алатка на библиотеката за работа се со цел да книгата и услугите ги правиме достапни до сите и проект кој е финансиски подржан од Министерството за култура на Р.С.Македонија.
Светски ден на здравјето, го одбележавме со едукативни работилници со ученици од училишта кои ги опслужува Мобилната библиотека - Инфобус.
Во ПОУ „Страшо Пинџур“ во с.Калаузлија, на учениците им прочитавме четиво од кое научија како Сунѓерот Боб како главен лик води грижа за своите заби и му помага и на својот пријател Патрик, и заклучивме колку се важни книгите и колку се можат да не научат и помогнат во животот. Потоа од страна на доктор стоматолог добија корисни совети за правилна нега и грижа за своите заби и демонстрирано како правилно да ги мијат. Учениците покажаа голем интерес и внимание. На крај сите добија паста за заби од нашиот спонзор на активноста АД Алкалоид - Скопје и четка за заби од библиотеката и со ветување дека ќе се грижат за своите заби.
 
278019683_10160124944205295_1259010949009014420_n.jpg
 
278016059_10160127615730295_2771376535103707239_n.jpg
 
278068819_10160127573705295_6033709809603721569_n.jpg
 
278194677_10160127616305295_8056560868419906000_n.jpg
 
278181385_10160127573980295_4090815141516263519_n.jpg
 
278173263_10160127573720295_2163016068705464228_n.jpg
 
278166297_10160127575175295_5079477149282217064_n.jpg
 
278165386_10160127616245295_4848529695316523007_n.jpg
 
278142491_10160127577940295_6649609616293973461_n.jpg
 
278135871_10160127602515295_7926799575812880338_n.jpg
 
278134953_10160127601265295_421173627410783652_n.jpg
 
278127542_10160127615840295_5036000374439757799_n.jpg
 
278125615_10160127603250295_2051521103309945498_n.jpg
 
278124705_10160127573690295_8711808415827897359_n.jpg
 
278123370_10160127616355295_8840651091127587790_n.jpg
 
278113805_10160127574170295_2645113130698545637_n.jpg
 
278108402_10160127573185295_7918139499696473472_n.jpg
 
278097086_10160127574765295_615892747829815680_n.jpg