• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Денес 05.04.2022г се одржа втората книжевна работилница со ученици од ДСУЦ „Искра“- Штип, за образование и рехабилитација, а во рамки на проектот „Инклузивно училиште- Инклузивна библиотека“.
Преку аудио- визиолено прикажување ја разработивме содржината на лектирата Печалбари и констатиравме заедно со нивните професори дека со ваквов начин на обработка, многу полесно ја совладаа содржината и заеднички извлекоа пораки поуки.
Проектот е финансиски подржан од Министерството за култура на Р.С.Македонија и како библиотека ќе продолжиме со вакви активности се со цел да дадеме свои придонес во поголема инклузија и на овие целни групи и да помогнеме во полесно совладување на содржините на литературните дела кои ги разработуваат во образовната програма.
 
277733855_10160122209965295_6394280491839094761_n.jpg
 
278009793_10160122212330295_6557731541854010775_n.jpg
 
278011585_10160122212370295_5708447676865662013_n.jpg
 
278011558_10160122210120295_6087995896642644949_n.jpg
 
278000025_10160122210585295_5039949245463105044_n.jpg