• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

Денес нашите библиотекари Ивана, Јована и Мишко,

беа во посета на ПООУ "Страшо Пинџур" во Таринци. На денешната работилница на тема "Еден ден јас ќе бидам" со учениците разговаравме за тоа што сакаат да бидат кога ќе пораснат. Читавме песни и сликовници со иста тематика, а потоа учениците имаа можност да илустрираат различни професии на хамерот. На крајот се забавувавме со различни игри. Нашиот Инфобус доби многу нови членови, што е и суштинска цел на овој проект "Среќа на тркала".

185504197_10159406963495295_4554207191304732918_n.jpg

185020510_10159406963570295_1760983960430512010_n.jpg

185124728_10159406963645295_2260956147708603479_n.jpg

185480449_10159406964175295_3542516619667317486_n.jpg

185483730_10159407601440295_7797454662260260445_n.jpg

185178667_10159407601725295_2069770895643368079_n.jpg

185713464_10159407602320295_205431358959548634_n.jpg