• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Доделување на награди од конкурсот.
З А П И С Н И К
ОД РАСПИШАНИОТ МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ
По повод 23 април – Светскиот ден на книгата и авторското право, Национална установа –Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“, Штип, распиша Конкурс од 07.04. до 27.04.2021 год., на тема „ KНИГАТА МОЈОТ ВЕРЕН ДРУГАР“
Наградени се:
 
Категорија од I-V одд
1 место, Андреј Стојанов ООУ „Ванчо Прке“ V/5 одд.
Ментор: Јованка Кокошкарова
2 место, Марко Џорлев ООУ „Ванчо Прке“ IV/3 одд.
Ментор: Даниела Ѓошева
3 место, Давид Стојанов ООУ „Тошо Арсов“ V/1 одд.
Ментор : Ванѓе Манева
Категорија од VI-IX одд,
1 место, Ѓорги Рогожарски ООУ „Гоце Делчев“ IX/3
Ментор: Маре Ристова
2 место, Тео Илијев ООУ „Славејко Арсов“ VI/1 одд.
Ментор: Милкица Миленковиќ-Стојанова
3 место, Даница Левкова „Ванчо Прке“ VIII/4 одд.
Ментор: Јорданка Тодорова
Категорија возрасни
1 место, Марија Влахчева
2 место, Огнен Митревски СОУ „Димитар Мирасчиев“ I год.
Ментор: Наташа Митев
3 место, Татјана Доневска
Конкурсната комисија при Национална установа – Универзитетска библиотека „Гоце Делчев” – Штип, наградените учесници ги откри и наградите ги додели во просториите на Библиотеката на 07.05.2021 год. (петок) во 12.00 часот.
Комисија:
претседател: Жаклина Петрушева
член: Ирена Јорданова
член: Драган Ѓоргиев
член Милена Ристова-Михајловска
 
 
182790573_10159394011115295_8172362864901835322_n.jpg
 
183448147_10159394011270295_1289645919720955775_n.jpg
 
183326703_10159394011300295_1612014325045303318_n.jpg
 
183277939_10159394011060295_3658923168740574044_n.jpg
 
183277939_10159394011060295_3658923168740574044_n_1.jpg
 
183178709_10159394011125295_1900711821615197030_n.jpg
 
182983774_10159394011105295_5171602888372287446_n.jpg
 
182950332_10159394011250295_4183959477219173053_n.jpg
 
182862090_10159394011110295_3896828144833607078_n.jpg
 
182827361_10159394011095295_6191501020086723926_n.jpg