• 1

Соопштенија

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа –Универзитетска Библиотека„ Гоце Делчев„ – Штип овозможи електронско пријавување на мито и корупција.

Анонимноста и дискрецијата на корисниците е важен услов за граѓаните, читателите,посетителите да се охрабрат и да бидат наши сојузници во борбата против корупцијата.

Воедно, граѓаните ќе може да поднесат пријава анонимно по електронски пат преку веб-страницата  или со испраќање e-mail на следнава адреса: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Заинтересираните службеници и граѓани можат да контактираат и со овластеното лице за заштитено внатрешно пријавување Маја Роглева Тодоровска – Советник за административни општи и правни работи на следниот контакт

е-пошта: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Целта на проектот „Пријави корупција“ е спречување и превенција на ризиците од корупција, како систем за ефикасна превенција во борбата против корупцијата.

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“

По повод 23 април - Светскиот ден на книгата и авторското право

НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ - Штип

распишува

МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН

НАГРАДЕН КОНКУРС

ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ

-         Право на учество на Конкурсот, со свои творби, имаат жителите на општините Штип и Карбинци;

-         литературните творби се доставуваат под шифра, на адреса: Национална Установа - Универзитетска Библиотека „Гоце Делчев“ - Штип, ул. Вита Поп Јорданова бр. 5 Штип со назнака - За награден конкурс;

-         заедно со творбата, се доставува и решение на шифрата (авторот), со неговата адреса, училиште, ментор и телефонски број, која се става во помало залепено плико;

-         за сите учесници темата е:

УМОТ ЦАРУВA, КНИГАТА ГО ХРАНИ“;

-         се препорачува организирано учество на Конкурсот на учениците со своите творби од основните и средните училишта;

-         се предвидува да бидат доделени по 3 (три) награди, во три конкуренции:

а) за ученици од 1-5 одд.,

б) за ученици од 6-9 одд.

в) за останати учесници (средношколци,студенти, работници...).

Конкурсот трае од 01.05.2020 до 24.05.2020 год.

Резултатите ќе бидат објавени, а наградите доделени во просториите на Библиотеката.

Во Штип 30.04.2020 год. од Конкурсната комисија

С О О П Ш Т Е Н И Е

НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип

ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК
(за сите возрасти)

Пријавување на
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
тел. 032 391 247
моб.078 473 480
или дирекно во библиотеката

Пријавувањето е до 23.09.2019

„Француски учиме, македонски читаме - култура спојуваме и развиваме“

Проект, финансиски подржан од страна на Министерството за култура

70031291 10157518357980295 2387924816402317312 o