• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

По повод 23 април - Светскиот ден на книгата и авторското право

НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ - Штип

распишува

МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН

НАГРАДЕН КОНКУРС

ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ

-         Право на учество на Конкурсот, со свои творби, имаат жителите на општините Штип и Карбинци;

-         литературните творби се доставуваат под шифра, на адреса: Национална Установа - Универзитетска Библиотека „Гоце Делчев“ - Штип, ул. Вита Поп Јорданова бр. 5 Штип со назнака - За награден конкурс;

-         заедно со творбата, се доставува и решение на шифрата (авторот), со неговата адреса, училиште, ментор и телефонски број, која се става во помало залепено плико;

-         за сите учесници темата е:

УМОТ ЦАРУВA, КНИГАТА ГО ХРАНИ“;

-         се препорачува организирано учество на Конкурсот на учениците со своите творби од основните и средните училишта;

-         се предвидува да бидат доделени по 3 (три) награди, во три конкуренции:

а) за ученици од 1-5 одд.,

б) за ученици од 6-9 одд.

в) за останати учесници (средношколци,студенти, работници...).

Конкурсот трае од 01.05.2020 до 24.05.2020 год.

Резултатите ќе бидат објавени, а наградите доделени во просториите на Библиотеката.

Во Штип 30.04.2020 год. од Конкурсната комисија